Донецьк Інформ

Марш захисників: Дніпро долучився до всеукраїнської акції

Марш захисників: Дніпро долучився до всеукраїнської акції
118056 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більше трьох сотень містян пройшли центральним проспектом міста. Стартувала хода о 9:30 з Алеї пам’яті. Зупинився марш біля Музею АТО. Дніпряни підтримали всеукраїнську акцію до Дня захисника. 

Вранці на Алеї пам’яті біля ДніпроОДА містяни поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих українських воїнів. 

Це ті люди, які захищають мене і всю нашу країну. Роблять все, для того, щоб у нас було мирне небо, щоб ми спокійно могли жити, спати, працювати. Я дуже їм вдячна”, — розповідає учасниця заходу Тетяна Тур.

Далі військові, родичі загиблих та небайдужі містяни рушили центральним проспектом. 

Не зважаючи на тінь смутку, розповідає військовий Іван Зеленьов, він це свято любить.

Мені приємно бачити, що все змінюється. Ще недавно люди святкували 23 лютого, а тепер вони розуміють, що ми — незалежна країна і маємо свої, окремі свята”, — зазначає військовий.

І додає, не тільки військові можуть вважати цей день своїм святом. Адже волонтери, медики та прості громадяни на початку війни віддавали свої сили та гроші на допомогу армії.

Хода завершилася біля музею АТО, де просто неба лунали пісні, народжені на передовій. Начальниця управління з питань учасників АТО Наталя Шуліка каже, ще багато заходів запланували для учасників бойових дій та їхніх сімей.

“У нас в області наразі близько 30 тисяч учасників бойових дій, близько 1200, мають, на жаль, статус члена сім'ї загиблого, близько 700 ветеранів мають інвалідність і 593 загиблих в області”, — розповіла Наталя Шуліка.

День захисника України запроваджений Указом Президента у 2014-ому році. А за рік цей день зробили в Україні вихідним. 

Мої відео