Донецьк Інформ

Дніпрянам не слід боятися шакалів

Дніпрянам не слід боятися шакалів
260023 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шакали — не загроза для жителів Дніпропетровщини, кажуть в Управлінні мисливського та  лісового господарств. Хоча цих родичів вовків та домашніх собак мисливці останнім часом зустрічають все частіше. Переважно на межі з Запорізькою областю — Томаківському, Нікопольському та Солонянському районах. 

За припущенням фахівців, шакали емігрували в українські степи з Балканів та Росії. Їхня основна зона проживання — зарості очерета, чагарники і навіть сміттєзвалища. Проте кількість цих хижаків наразі невелика, тим більше, їх практично немає в населених пунктах.

Великої сенсації, як писали недавно деякі дніпровські ЗМІ, у цьому явищі особисто я не бачу. Оскільки на території України їх зустрічали ще з кінця 90-х. У Дніпропетровській області їх відмічають у кількості 10 голів. Шакали, як і інші м’ясоїдні тварини, якщо вони хворі на сказ та інші інфекційні хвороби, можуть нести загрозу населенню. Поки такі випадки не були зафіксовані,” пояснив  завідувач сектором мисливського господарства обласного УЛМГ Олександр Олійник. 

Він також нагадав, аби зменшити кількість випадків захворювання на сказ серед диких м’ясоїдних тварин в області щорічно проводять аероімунізацію. А саме — вакцинацію за допомогою авіації. В літаках встановлено спеціальне обладнання для викиду брикетів з вакциною. Як показує досвід європейських країн, саме такий метод є найбільш ефективним для вирішення питання ліквідації сказу серед диких тварин.

 

Мої відео