Донецьк Інформ

У Дніпрі проходить «Чистодяка»: більше двохсот п’ятдесяти городян прибирають зелені зони міста

У Дніпрі проходить «Чистодяка»: більше двохсот п’ятдесяти городян прибирають зелені зони міста
33208 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прямо зараз, у неділю 27 жовтня, одразу на 14-ти локаціях міста розпочалась акція прибирання міських парків і зелених зон «Чистодяка». Активісти прибирають сміття та отримують за це «дяки». І не просто на словах, а у вигляді горнятка кави, кілограма мідій, квитків до театру або тренування під керівництвом хокеїстки збірної України.

Організатори акції, засновниця платформи з підготовки бренд-амбасадорів PRoector Влада Миколюк і співзасновник громадського об’єднання dnipro.design Максим Гольдін кажуть, що надихнулись фінським досвідом, коли жителі вмотивовані підтримувати чистоту у парках та зелених зонах місцевими підприємцями. Кожен фін може прийти до міської ради, дізнатися, яка територія потребує прибирання — пляж, коса чи набережна. Прибрати там, відзвітувати, а натомість отримати приємний бонус у вигляді спортивної форми або тренування.

Акція проходить вперше, проте, запевняють Влада і Максим не в останнє. Журналісти та ведучі телеканалу D1 також допомагають зробити наше місто чистішим. Скільки вдалося зібрати сміття та які «дяки» отримали дніпряни дивіться у прямому ефірі в новинах на D1 у понеділок о 15:00 та 19:00.

Мої відео