Донецьк Інформ

Мобільні групи з протидії домашньому насильству розпочали свою роботу в Дніпрі

Мобільні групи з протидії домашньому насильству розпочали свою роботу в Дніпрі
145870 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відтепер на виклики за фактом домашнього насильства виїжджатимуть спеціалізовані підрозділи. У Дніпрі їх поки що два, планується запровадити по одному в містах з населенням понад 50 тис осіб. Про це повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Сергій Мороз.

На кожний факт вчинення домашнього насильства приїжджає екіпаж поліції, який здійснює оцінку ризиків, з’ясовує, чи доцільно залишатися кривднику в сім’ї, чи видає йому припис про заборону перебувати у помешканні від 1 до 10 діб”, - розказав Сергій Мороз.

Наразі, лише у Дніпрі у поліції фіксують від 40 до 60 звернень за добу від жертв домашнього насильства. Після змін до законодавства у січні 2019 року та доповнення Кримінального Кодексу України статтею 126-1 для реагування на такі звернення почали створювати окремі групи. Загалом по Україні організовано 45 мобільних груп. Працівники пройшли додаткове навчання, вони оснащені усіма необхідними спецзасобами - боді-камерами, планшетами, ноутбуками, принтерами та окремими авто.

Введення окремих груп, на думку Сергія Мороза, зменшить навантаження на інші підрозділи.

 

Мої відео