Донецьк Інформ

Аби зібрати кошти на лікування сови, дівчина з інтернату продала власні гончарні вироби

Аби зібрати кошти на лікування сови, дівчина з інтернату продала власні гончарні вироби
231036 ПЕРЕГЛЯДІВ

У одній з ветеринарних клінік Дніпра з’явилася нова пацієнтка - болотна сова. У неї було прострелене крило та лапка, пташці довелося зробили кілька операцій. Проте утримання пернатої - задоволення не з дешевих. Її станом перейнялася дівчинка на ім’я Ія. Вона знайшла спосіб підзаробити, аби придбати ліки для сови.

Перната опинилась у клініці геть безпорадна. У сову поцілили із дробовика та покинули вмирати. Небайдужі підібрали пташку та передали на лікування. 

Лікарка Ольга Назарова розповіла, до клініки птаха потрапила із контузією, за її життя боролися майже дві доби. Волонтери одразу ж виклали пост у соцмережі із закликами про допомогу.  Цей запис зворушив Ію Часник.

 “Я побачила репост… Мені було її дуже шкода”, - каже дівчина.

Ії 15 років. Вона живе і виховується у дитячому будинку-інтернаті. Дівчинка не може ходити, проте її руки можуть робити дивовижні речі. Ія вирішила розмальовувати вироби, які нещодавно майструвала у гончарній. Власноруч розписані глиняні тарілочки, над якими трудилася близько двох тижнів, продала. Виручені кошти - більше тисячі гривень, передала на лікування сови. 

Організаційні моменти взяла на себе віцепрезидентка Міжнародного Благодійного Фонду Олександра Петровського “Солідарність” Світлана Сербіна, яка опікується дівчам. Жінка дивується такій самовідданісті.

Не дивлячись на свою непросту долю, вона хоче сама приймати участь у порятунку диких птахів, покинутих тварин… І ось, перша наша така акція пройшла непогано”, - каже Світалана Сербіна.

Утримувати пташку у ветклініці виходить у копійочку - близько трьохсот гривень на добу. Тож допомога Ії стала у нагоді.

Найстрашніше вже позаду. Нині сова у безпеці, і отримала не тільки життя… а й ім’я! Назвали її Рейні.

Ія тішиться тим, що може хоча б якось допомогти грошима. А для себе вирішила - у майбутньому хоче стати ветеринаркою і рятувати тварин. 

 

Мої відео