Донецьк Інформ

Кіберспеціалісти ГУР знищили ІТ-інфраструктуру російської компанії IPL Consulting

Кіберспеціалісти ГУР знищили ІТ-інфраструктуру російської компанії IPL Consulting
308968 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відповідно до останніх даних, наданих Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, Кіберфахівці Головного управління розвідки успішно ліквідували всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості. Про масштабний кіберудар проти противника повідомили з Головного управління розвідки Міністерства оборони України 27 січня.

Фахівці Головного управління розвідки знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, розміри якої складали понад 60 терабайт, включаючи десятки серверів і баз даних, проникнувши внутрішню мережу компанії. На даний момент вартість втраченої Росією цифрової масиву даних ще підраховується.

«В умовах триваючого санкційного тиску проти РФ завдані ворогові збитки виявляються дуже болючими. Крім того, десятки компаній, що співпрацюють з оборонним комплексом країни-агресора, також стануть жертвами цієї кіберудару», - вказано у Головному управлінні розвідки.

IPL Consulting, яка позиціонувала себе як одне з передових російських підприємств, надавала підтримку в імплементації інформаційних систем для установ, що займаються проєктуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виготовленням обладнання та приладів, включаючи російський оборонний промисловий комплекс.

 

Мої відео