Донецьк Інформ

Викладачі кафедри загальної педагогіки та андрагогіки продовжують вдосконалювати свою майстерність

Викладачі кафедри загальної педагогіки та андрагогіки продовжують вдосконалювати свою майстерність
314412 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відкриття нової і перспективної освітньої програми другого (магістерського) рівня вищої освіти «Теорія і практика STEMосвіти» на базі кафедри загальної педагогіки та андрагогіки фізико-математичного факультету є першою освітньою програмою підготовки фахівців зі STEM-освіти в Україні, що передбачає вдосконалення практичних умінь та ефективного професійного розвитку викладачів в умовах STEM-освіти.

28 серпня 2022 року завідувач кафедри загальної педагогіки та андрагогіки, доктор педагогічних наук Володимир Мокляк, докторка педагогічних наук Олена Ільченко та докторка педагогічних наук Леся Петренко взяли участь Всеукраїнській науковій конференції «Оптимізація процесів навчання в умовах воєнного стану», зокрема у тренінгу «Навчальні методики та програми STEM-освіти. Шляхи впровадження концепції МОН до 2027 року».

Під час конференції було обговорено стан та актуальні питання розвитку STEM-освіти в Україні, реалізації STEM-підходів у 5 класах Нової української школи; навчальні методики та програми STEM-освіти; шляхи впровадження концепції МОН до 2027 року. Репрезентовано актуальні питання, які стосуються: ресурсів для педагога: методичні аспекти впровадження STEM-освіти; систему підвищення кваліфікації педагогів з питань STEM; STEM-заходи: ідеї, здобутки, перспективи; STEM-освіта: від навчання до реального життя.

 

 
 

 

Мої відео