Донецьк Інформ

"Хочукота" – фонд, що допомагає пухнастим шукати свою людину

"Хочукота" – фонд, що допомагає пухнастим шукати свою людину
345898 ПЕРЕГЛЯДІВ

Безпритульним домашнім тваринам нерідко треба будинок. Чимала їх кількість опинилася на вулиці через недбалість хазяїв, інші вже народилися там. Але вони звикають до людей і хочуть тепла. Безпритульні тварини хочуть бути комусь потрібними. Для цього і працюють притулки, що намагаються влаштувати тваринок у домівки. І саме для цього працюють деякі фонди.

Одним із таких фондів є "Хочукота". Це київський фонд, створений ще у 2017 році. Навіть за статутом цього фонду можна зрозуміти, що працює він задля того, щоб об'єднати зусилля всіх небайдужих та допомогти по можливості максимальній кількості безпритульних та домашніх котів. Адже нерідко нічийні собаки знаходять своїх хазяїв, адже можуть бути, наприклад, вірними охоронцями на приватних ділянках. А от про котів забувають. А вони також хочуть знайти свою людину. Цим і займається фонд.

Врятувати безхатніх котиків – це місія фонду. Пухнасті, які були знайдені на вулиці, нерідко потребують лікування та догляду. Вони можуть мати травми або захворювання, що потребують лікування. Окрім цього всім котикам треба хороше харчування. І саме на такі потреби й збирає фонд. Тут котам допомагають, шукають перетримки та максимально намагаються соціалізуватися та адаптувати їх до життя у нових хазяїв. Окрім цього ведеться ще й інформаційна кампанія, що також сприяє поширенню інформації та привернення уваги громадськості до проблеми безпритульних котів.

Для втілення такої благородної мети у реальність влаштовуються різні ініціативи. І загалом за 4 роки існування фонду вже 734 коти знайшли свої домівки. Цьому сприяла інформаційна діяльність, популяризація у соцмережах та створення дійсно незвичайних проєктів. Наприклад – "Кототерапія".  Як кажуть у фонді – це найкраща терапія у світі. Для такого "сеансу" насправді потрібно не так багато: лише попередня реєстрація та сертифікат про повну вакцинацію. Саме після цього охочі можуть приїхати у Центр Кототерапії, що на Воздвиженнці. Там можна пограти із пухнастими, почухати їх досхочу, нагодувати, а також навіть забрати додому одного! Відвідувачам пропонують приносити з собою "подарунки" – корм, іграшки, різноманітні речі, які потрібні котам. Можна приносити й книги, які потім виставляються на аукціоні та також допомагають зібрати кошти на потреби фонду.

Окрім цього фонд надає можливість стати другом котикові. У разі, якщо немає можливості взяти кота додому або хоча б на перетримку, можна організувати щомісячну допомогу на суму від 400 грн. Тоді людина стає другом для пухнастого, а той буде "надсилати новини про своє життя". Кошти йтимуть саме на конкретну тваринку, їй будуть купуватися корм, необхідні речі та робитимуться потрібні медичні процедури.

Також займається фонд і безпосередньо влаштуванням котиків додому. Причому для цього потрібно також мати можливості для догляду за тваринкою. Людина повинна проживати у квартирі та мати сітки "антикіт" на всіх вікнах. Окрім цього майбутній власник повинен пройти співбесіду та підписати договір. Тобто все насправді дуже серйозно. Людині, яка лише на словах готова прийняти до себе кота просто відмовлять. Фонд піклується про те, щоб "підопічні" жили в хороших умовах.

А нещодавно у фонді створили своєрідний спосіб познайомитися із котиком та надіслати йому валентинку. Це "Котіндер" – проєкт, у якому можна допомогти якомусь окремому котику, або навіть знайти саме свого улюбленця. Якщо ж відбувається лише грошова допомога – людина отримує повну вичерпну інформацію про те, на що пішли кошти. Все прозоро та зрозуміло.

Проводилися й інші ініціативи, такі як "Таємний Санта", де кожному коту можна було зробити подаруночок зі списку, що був на сторінках акції. Також проводили акцію "Ремонт котів", покликану допомогти травмованим від вулиці та недбалих хазяїв котам.

Фонду офіційно вже чотири роки. Він святкує свій День Народження. І це відбувається саме завдяки благодійникам. Тому навіть зараз на сайті фонду можна знайти кампанію збору коштів для фонду, приурочену саме до свята. Збирають справді красиву цифру – 44 444 грн. І вірять, що зможуть її зібрати.

Адже насправді допомогти хто може кожен. На сайті створено можливості для переказу коштів тут і зараз. Також у вільному доступі й реквізити, вони розміщені на сторінках у соціальних мережах фонду. А можна і написати до організації з двома простими словами – "Хочу кота". І можливо саме серед вихованців фонду знайдеться той самий пухнастик, що стане вірним другом на довгі роки.

Мої відео