Донецьк Інформ

Спалах поліомієліту в Україні

Спалах поліомієліту в Україні
352451 ПЕРЕГЛЯДІВ

Медики повідомляють про різкий спалах поліомієліту в деяких областях України. Щоб уберегти дітей від захворювання, міністерство охорони здоров’я пропонує провести масове щеплення. Вакцинуватимуть дітей віком від шести місяців після народження та до шести років ( п’ять років одинадцять місяців двадцять дев’ять днів). Щеплювання проводитимуть усім дітям відповідного віку, що за певних обставин, у свій час, не змогли прийняти одну чи більше доз необхідного препарату.

 

Щеплення від поліомієліту є обов’язковим та входить до списку гарантованих державою щеплень, про це свідчить стаття дванадцята Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Тому якщо Ваша дитина через стан здоров’я у період масової вакцинації пропустила щеплення, то варто звернутися до сімейного лікаря чи приватного педіатра та надолужити необхідні у календарі щеплень.

 

Під час першого етапу щеплень медики використовуватимуть інактивовану поліомієлітну вакцину (ІПВ) французького виробництва. Це вид вакцини, що містить усі три типи неживого вірусу поліо. Французька вакцина запобігає поширенню клінічних проявів захворювання у разі потрапляння  вірусу до центральної нервової системи. Тобто таким чином повністю захищає від паралічу. Щеплення проводять на безоплатній основі у свого сімейного або дитячого лікаря, звичайно якщо вони працюють у медичному закладі, який уклав договір із Національною службою охорони здоров’я України

Мої відео