Донецьк Інформ

Вінничани створили юнацький інклюзивний зимовий табір

Вінничани створили юнацький інклюзивний зимовий табір
277055 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інклюзивний табір організували як для дітей, так і для молоді. Загалом усі охочі до тридцяти років могли взяти участь у втіленні в реальність проєкту. Головним ініціатором виступила Олеся Самойленко – жителька Вінниччини.

 

Фінансування новостворений табір отримав від Вінницької обласної державної адміністрації та громадського об’єднання «Справа Кольпінга в Україні». Зокрема надили п’ятдесят вісім тисяч гривень та сімдесят три тисячі відповідно. Олена Самойленко стала організатором, адже вона мама хлопчика з аутизмом і як ніхто інший розуміє, що такі проєкти допомагають дітям соціалізуватися та найти друзів і співрозмовників серед своїх ровесників. Крім того, дітлахи приїхали до табору разом з батьками і це допоможе їм краще дізнатися про вподобання один одного і провести трохи більше часу разом.

 

Табір розташувався на одній із найпопулярніших баз відпочинку Вінницької області. Тридцять дітей та з десяток молодих людей з аутизмом відпочиватимуть тут до тринадцятого грудня. В останній день зміни юнаки покажуть театральну виставу. Загалом для дітей проведуть безліч майстер-класів, оздоровчі заняття спортом та звичайно педагоги проведуть уроки.

 

Вчителям допомагають волонтери. Багато людей з’їхались до Вінниччини з різних куточків України. Зокрема Юлія Савка, що проводить творчі майстер-класи завітала із Чернівців. Вона планує навчити дітей створювати новорічні іграшки.

Мої відео