Донецьк Інформ

Міжнародний рейтинг університетів: новий список світових лідерів

Міжнародний рейтинг університетів: новий список світових лідерів
225003 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 11 000 вчених зі 128 країн назвали університети, які, на їхню думку, є найкращими в галузі досліджень та викладання у своїй сфері, для участі у рейтингу Times Higher Education (THE) World Reputation Rankings 2021.

Найбільш представленою країною залишаються США, де у рейтингу представлено 57 навчальних закладів, а Великобританія посідає друге місце – з 25.

У шістці лідерів також не відбулося жодних змін, при цьому THE зазначає, що Гарвард, Массачусетський технологічний інститут, Оксфорд, Стенфорд, Кембридж і Берклі є групою глобальних університетських супербрендів, що "відділилася".

Одним із помітних новачків цього року став Китай. Університет Цінхуа в Пекіні цього року піднявся на три позиції і став першим китайським навчальним закладом, який увірвався до десятки найкращих.

 З Індії - цього року чотири університети потрапили до рейтингу, причому Індійський технологічний інститут у Делі з'явився у рейтингу вперше, Індійський технологічний інститут у Бомбеї піднявся на дві рейтингові смуги до 126-150 місця, а Індійський інститут науки увійшов до топ-100.

 

Бразилія - ​​єдиний представник південно-американського регіону в таблиці, але обидва університети цієї країни цього року покращили своє становище в рейтингу: Університет Сан-Паулу піднявся на дев'ять позицій до 81-го місця, а Університет Кампінаса цього року перемістився зі 175-го на 151 місце.

Мої відео