Донецьк Інформ

Леннард Камна виграв 16-й етап Тур де Франс, а Прімос Рогліч зберігає лідерство

Леннард Камна виграв 16-й етап Тур де Франс, а Прімос Рогліч зберігає лідерство
47251 ПЕРЕГЛЯДІВ

Німець Леннард Камна продемонстрував чудовий сольний прорив до сили і перемоги на 16-му етапі Тур де Франс, оскільки Прімоз Рогліч зберіг загальне лідерство. 24-річний спортсмен відірвався від передостаннього підйому на 164-кілометровому етапі від Ла-Тур-дю-Пен до Віллар-де-Лан, щоб здобути свою першу в кар'єрі перемогу в Гранд-турі.

Рогліч фінішував через 17 хвилин в групі основних суперників. Він випереджає свого товариша словенця Тадея Погачара на 40 секунд. Камна, чия перемога також стала першим успіхом його команди у Тур де Франс, фінішував на одну хвилину і 27 секунд, випередивши еквадорця Ріхарда Карапаса, що зайняв друге місце, а швейцарець Себастьян Райхенбах посів третє місце.

«Я відчуваю себе чудово», - сказав Камна. «Для мене це просто приголомшливий день. Це був бій з самого початку, і я знав, що повинен дійти до фінішу в поодинці. Коли я побачив, що Карапас набирає швидкість, я подумав: "Зараз саме час йти" - і просто дійшов до кінця. Це велике, велике, велике полегшення для команди і для мене. Я майже не можу цього уявити. Крок, який я зробив в цьому році, величезний, і я так радий перемозі».

Мої відео