Донецьк Інформ

У Дніпрі відбулися традиційні змагання з дзюдо

У Дніпрі відбулися традиційні змагання з дзюдо
175109 ПЕРЕГЛЯДІВ

35 команд з України, а також представники Ізраїлю. Всього понад дві сотні спортсменів віком від 15 до 17 років з’їхалися до Дніпра, щоб взяти участь у «26-му всеукраїнському традиційному турнірі серед юнаків на призи спортивного клубу Дзюдо-80”. Змагання відбулися за підтримки Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського “Солідарність”.

Турнір має статус офіційного старту та входить до змагального календаря Федерації дзюдо України. На татамі, крім новачків, виходять досвідчені спортсмени.

"Це призери чемпіонатів світу, наприклад, Ростислав Бережний чи Микита Голобородько. Це учасники, які неодноразово були й чемпіонами, й призерами Кубків Європи, Чемпіонатів Європи серед юнаків. Рівень дійсно досить високий", - каже тренер СК “Дзюдо-80” Юрій Пирог.

Дворазовий чемпіон України серед юнаків, 16-річний запорожець Андрій Бондаренко, в запеклій боротьбі програє свій двобій.

"Не виходило забрати захоплення, не виходило просто нормально підвернутися. На початку сутички я більш-менш ще нормально боровся. Зробив кидок і успішно отримав оцінку. В кінці ж, через те, що просто втомився - не вистачило сил. Я програв”, - пояснює Андрій.

Сумчанка Аліса Конюк не залишає жодних шансів суперниці, жорстко зупиняючи зазіхання на її лідерський статус. Втім, у секцію дзюдо дівчина прийшла не через спортивні амбіції.

"Я взагалі шукала секцію, на яку можна піти. Нам запропонували дзюдо. Я спробувала. Більш за все мені сподобалися гарні біле та синє кімоно. Так я почала займатися", - каже учасниця змагань Аліса Конюк.

Третій рік поспіль за підтримки Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського “Солідарність” першість проводять у залі спортивної арени “Олімпія +”.

Олександр Петровський - заслужений тренер України. Він є почесним президентом клубу «Дзюдо-80». Тому ми намагаємося постійно сприяти спортсменам не тільки в турнірні дні, а й впродовж усього календарного року”, - пояснює віцепрезидентка МБФ “Солідарність” Яна Іванілова.

Для переможців та призерів першості підготували медалі та подарунки.

 

Мої відео