Донецьк Інформ

Середньовічні лицарі билися на мечах у середмісті Дніпра

Середньовічні лицарі билися на мечах у середмісті Дніпра
62242 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лицарський турнір у сучасному місті. “Кубок Дніпра” зібрав бійців із різних регіонів України. Вони билися один з одним в середньовічних обладунках. Лицарі-переможці ввійдуть до збірної команди для міжнародних змагань.

На ристалищі на бійців чекали 3 види сутичок: бої 1 на 1, де судді рахують акцентовані влучання зброєю по супротивнику. Та масові бійки — 2 на 2 та 5 на 5.

40-річний власник фітнес-клубу з Краматорська прийшов у цей спорт з пауерліфтингу. Нині в обладунках, які важать багато десятків кілограмів, він мутузить опонентів на арені. Олександр Балабанов зізнається, всьому виною — романтичні уявлення юнацтва.

"Це напевно у хлопчиків в крові. Всі ці війни, лицарі. У нас тут в принципі всі обладунки - це XVI-XVII століття. Вони повторюють саме ту зброю, той вид обладунків, який був у той час», — пояснює Олександр.

Президент дніпровської федерації середньовічного бою Ілля Ростанов розповідає, три роки тому цей вид спорту визнали в Україні національним. Відтоді українці — одні з найсильніших у світі. Правила тут жорсткі, а видовище виходить специфічне.

"У нас можна бити людей сокирою по голові. Ми любимо бити людей, і у нас це законно", — каже Ілля Ростанов.

За підсумками змагань кращі учасники приєднаються до збірної України. Команди, яка є діючим чемпіоном світу з середньовічних боїв. На останній першості наші лицарі виявилися сильнішими за колег з 18-ти країн світу.

Мої відео