Донецьк Інформ

Вихователька з Покрова стала чемпіонкою світу з гирьового спорту

Вихователька з Покрова стала чемпіонкою світу з гирьового спорту
62045 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чотири золоті медалі та новий світовий рекорд серед ветеранів привезли покровчани зі змагань, що відбулися минулого тижня у польському місті Лодзь. Серед учасників - понад 300 спортсменів із 25 країн світу. Збірну України представляли 11 спортсменів, серед яких троє - покровчани, котрі у своїх категоріях здобули золото. Про це повідомляє пресслужба міської ради Покрова.

Зокрема, вихователька місцевого дитячого садка №13 Олена Жданова виступала серед жінок-аматорів. У вправі “ривок” вона 461 раз підняла 16-кілограмову гирю усього за 30 хвилин та стала абсолютною чемпіонкою світу.

Виборов золото й випускник 9-ї школи Дмитро Козуб. Серед юніорів хлопець у вправі “поштовх” підняв 16- кілограмову гирю 735 разів. На це йому знадобилося пів години.

А їхній наставник, Віталій Мартинюк, здобув два золота, обійшовши норвежця. Судді не дали піти далі та виконати норматив майстра спорту міжнародного класу, однак рекорд залишився за українським спортсменом. У ваговій категорії до 85 кг Віталій став чемпіоном світу, встановивши новий світовий рекорд серед ветеранів - він за 30 хвилин 501 раз підняв  гирю вагою 28 кг у вправі “поштовх”. В еліт-категорії, 85 кг, також став чемпіоном світу, піднявши за 60 хвилин у вправі “поштовх” 24-кілограмову гирю 1078 разів.

На цьому спортсмени зупиняться не збираються. Найближчим часом Дмитро Козуб та Олена Жданова  планують офіційно виконати нормативи майстрів спорту на Чемпіонаті України. 

Мої відео