Донецьк Інформ

Закон, щодо посилення соціального захисту населення на період дії карантину

Закон, щодо посилення соціального захисту населення на період дії карантину
154038 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прес Служба голови держави повідомила про те, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, щодо посилення соціального захисту населення на період дії карантину, пов'язаного із епідемією, спричиненою вірусом COVID-19.

Президент України узгодив наказ, пов'язаний із внесенням змін до деяких законів України, що стосуються соціального захисту населення на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, задля запобігання поширення хвороби COVID-19.Закон № 1030-ІХ був ухвалений парламентом 2 грудня 2020 року.

Офіс президента повідомляє, що такі дії будуть спрямовані на посилення не тільки підтримки громадян, а ще й їх соціального захисту. Зокрема оновлення стосуватимуться умов життя населення, а також розповсюдження та удосконалення протиепідемічних заходів.

Згідно з цим документом, права на отримання допомоги при частковому безробіттю застрахованим особам у разі втрати ними частини доходів, пов'язаних із карантинними обмеженнями поширюються також і на громадян, що отримують пенсії.

Також новий закон направлений на урегулювання окремих процедурних питань, пов'язаних із набуттям або підтвердженням статусу безробітного і, як наслідок, одержання людиною від держави допоміжних коштів на весь період карантину.

Ще одним пунктом, який Володимир Зеленський додав до документу, є те, що громадяни, звільнені від військової служби після того, як вони брали участь у проведенні АТО/ООС, отримують право на одноразове отримання ваучера.

Останній може бути використаний для отримання послуг, щодо перепідготовки, спеціалізації, а також підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями у пріоритетних видах економічної діяльності. Таким чином, можна сказати, що даний закон спрямований на полегшення життя безробітної частини населення та допомогу з боку держави на період карантину.

Мої відео