Донецьк Інформ

ЄС не розуміє, чому Україна не захотіла відновлювати конкурсиний відбір при прийомі на державну службу

ЄС не розуміє, чому Україна не захотіла відновлювати конкурсиний відбір при прийомі на державну службу
123441 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора на скликанні Верховна Рада розглядає законопроект 3491. Ним було передбачено повернення конкурсного відбору на держслужбу. Проте Кабінет міністрів не підтримав законопроект та відклав його на певний період. Що просто обурило багатьох прихильників такого набору.

Європейський союз не задовольнив таке рішення. Матті Маасікас, який виконує обов’язки посла ЄС в Україні, чітко висловився про те, що ЄС не підтримує таке рішення.

Все почалося з того, що на період карантину влада вирішила припинити проведення конкурсного набору. Вони сподівались, що це допоможе зменшити кількість контактів між людьми. А внаслідок цього зменшить кількість випадків інфекціонування. Зараз прийом на службу відбувається у порядку добору. Але на думку ЄС це неприйнятний варіант.

3 липня Рада вже піднімала це питання та після розгляду затвердила законопроект 3491. Та Володимир Зеленський не підписав його. А запропонував: “внести зміни до статті 87-1, яка дозволяє звільняти держслужбовців категорії А протягом 4 місяців після призначення керівників відповідних органів”.

Так і було зроблено, проте Кабмін не затвердив цей законопроект на сьогоднішньому засіданні. ЄС сподівається, що в січні Верховна Рада ще раз повернеться до цього питання, розгляне його і все ж таки затвердить. Адже надаючи фінансову допомогу вони сподіваються, що Україна буде зацікавлена в наборі на держслужбу лише кваліфікованих працівників.

Будемо сподіватись, що Верховна Рада дослухається і повернеться до розгляду цього питання. І вони повернуть конкурсний відбір на держслужбу, що допоможе не лише не псувати стосунки з ЄС, а й мати штат кваліфікованих працівників в усіх органах праці.

Мої відео