Донецьк Інформ

У Дніпрі місцева влада не підтримує ветеранів, - заступник голови ГО «Всеукраїнська спілка воїнів АТО»

У Дніпрі місцева влада не підтримує ветеранів, - заступник голови ГО «Всеукраїнська спілка воїнів АТО»
163409 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час прямого ефіру ток-шоу “Точка дотику”, на якому обговорювали проблеми ветеранів АТО в Україні, представник громадської організації «Всеукраїнська спілка воїнів АТО» Сергій Пайол прокоментував ситуацію щодо підтримки ветеранів місцевою владою.

За його словами, ще у 2015 році міська влада озвучила програму підтримки воїнів АТО, де мова йшла і про допомогу військовим у налагоджені бізнесу. Кілька разів делегація від Дніпровської мерії відвідувала Сполучені Штати Америки задля переймання досвіду. Проте за останні п’ять років лише одиниці отримали допомогу та змогли відкрити свій бізнес.

“Чому влада нам не допомагає? З моєї точки зору, наш міський голова забув про ветеранів. Особисто я ні до нього, ні до його заступників за весь цей час так і не потрапив. Філатов озвучував свого часу, що кожен воїн має право отримати комунальну власність, якої в місті дуже багато, за одну гривню на місяць орендної плати. Це така умовна плата задля того, аби надати змогу самостійно заробляти ветеранам. Через рік ходіння по кабінетах мені сказали, що за одну гривню не можуть надати приміщення. І на сьогодні ті приміщення, що я для себе придивився, вже працюють, хтось там вже веде бізнес. І це не ветеранський бізнес”, - поділився своєю історією заступник голови ГО «Всеукраїнська спілка воїнів АТО» Сергій Пайол.

Проблему в комунікації із місцевою владою відчувають на собі і родини загиблих воїнів, найбільша кількість яких приходиться на 2014 рік.

“Багато родин намагалися зустрітися з очільником Дніпра з чотирнадцятого року. Тоді ще трапилася авіакатастрофа з ІЛ-76, де загинуло багато хлопців. Утворилась група батьків, які намагалися повернутись до життя. Вони пробували зустрітись із міським головою, та й до сьогодні він так ні з ким і не зустрівся. Ніякого особистого діалогу так і не було,” - розповіла дружина загиблого воїна, кіборга з позивним “Сім’янин”, Ганна Счасна.

Мої відео