Донецьк Інформ

В Україні набуде чинності закон про незаконне збагачення і цивільну конфіскацію

В Україні набуде чинності закон про незаконне збагачення і цивільну конфіскацію
191968 ПЕРЕГЛЯДІВ

Передбачається, що осіб, активи яких перевищують їхні законні доходи більш ніж на 6,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, саджатимуть на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

«Під активами розуміються грошові кошти (зокрема готівкові кошти, кошти, що перебувають на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах), інше майно, майнові права, нематеріальні активи, зокрема криптовалюти, обсяг зменшення фінансових зобов’язань, а також роботи чи послуги, надані особі, уповноваженій на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні Офісу президента. 

Також законопроєкт запроваджує процедуру цивільної конфіскації корупційних активів. Відповідні позови розглядатиме Вищий антикорупційний суд, куди звертатимуться прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила цей законопроєкт у другому читанні 31 жовтня 2019 року. А ініціював його президент України Володимир Зеленський. Після підписання закону президентом він вступить у силу наступного дня після офіційного опублікування. 

 

Мої відео