Донецьк Інформ

Перенесення частини посольства Литви до Львова

Перенесення частини посольства Литви до Львова
408193 ПЕРЕГЛЯДІВ

У зв’язку з тривожними подіями, що активно розвивалися на спільному кордоні України з Російською Федерацією, не дивно, що деякі з посольств країн-партнерів, перенесли до більш безпечної частини країни. До початку появи хвилі тривоги, посольства розміщалися в Києві, як столиці незалежної України, але, через відповідні причини, їх розміщення й досі переносяться.

Яскравим прикладом такого переміщення можна вважати переведення частини співробітників посольства Литви. Останніми днями вже планується зміна місцезнаходження з Києва до Львова. Як зазначила радник президента Литви з питань зовнішньої політики Аста Скайсгіріте, це рішення пов'язане з агресією проти України з боку Росії, що не аби як тривожить країну-партнера.

Як зазначає радник президента, поки ситуація дозволяє дипломатам працювати в Києві, вони працюють у ньому. Якщо ситуація погіршиться до такої міри, що працювати в Києві буде неможливо чи небезпечно, усіх переведуть до Львова

На сьогоднішній день, вже перенесено посольства таких країн, як: Великобританія, Сполучені Штати Америки, Австралія, Канада та Німеччина. Наразі відомо, що посольство Ізраїлю може бути також перенесене найближчим часом, але, як зазначено, поки що лиш у разі вторгнення Росії в Україну.

Мої відео