Донецьк Інформ

Українським оборонним компаніям пропонують розглянути можливість створення підприємств у Литві

Українським оборонним компаніям пропонують розглянути можливість створення підприємств у Литві
390599 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час візиту до Києва міністр економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте представила потенційні можливості співпраці у галузі військово-промислового комплексу та створення оборонних підприємств у Литві. За даними Укрінформу, про це повідомляє литовське джерело LRT.

"Українські компанії вражають своєю відвагою та творчістю. З початком широкомасштабного впровадження інновацій, українські підприємства розпочали розробку передових оборонних рішень. Сьогодні зброя та технології, розроблені в Україні, можуть стати важливим чинником у посиленні обороноздатності нашої країни", - зазначила Армонайте.

Вона обговорила з українськими виробниками безпілотників можливості співпраці та розвитку передових оборонних технологій, як щодо безпілотних літальних апаратів, так і систем протидії безпілотникам.

"Безпілотні літальні апарати відкрили нові можливості в ході бойових дій. Ми плануємо продовжити підтримувати Україну передовими системами збройних сил. Крім того, ми також зацікавлені у співпраці з інноваційними українськими компаніями у розробці оборонних технологій", - заявила глава міністерства економіки Литви.

З її слів, українські виробники також проявили зацікавленість у можливості розширення своєї діяльності в Литві, оскільки тут вони "зможуть безпечно виробляти свою продукцію та експортувати її в країни НАТО".

 

Мої відео