Донецьк Інформ

Спільне українсько-литовське виробництво дронів для ЗСУ

Спільне українсько-литовське виробництво дронів для ЗСУ
333184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та його литовський колега Габрієлюс Ландсбергіс повідомили, що обидві країни взяли на себе зобов'язання розглядати спільні заходи для розвитку виробництва безпілотників для потреб Збройних Сил України.

За інформацією від України молода, про це Кулеба та Ландсберіс повідомили під час їхньої спільної прес-конференції у Києві, яку Міністерство закордонних справ України оприлюднило в суботу.

«Велику частину нашої розмови ми приділили обговоренню спільних заходів для розширення виробництва безпілотників для ЗСУ. Литва володіє технологіями, а Україна має можливості для масштабування виробництва.

Це було ключовою темою. Ми чітко узгодили, коли і як слід діяти, щоб українсько-литовське співробітництво у виробництві безпілотників призвело до максимальних результатів у найкоротший термін», - заявив український міністр.

Кулеба додав, що також обговорювалися питання стосовно вступу України до Європейського Союзу та НАТО.

«Тут у нас є спільні підходи, і Литва, яка є членом обох організацій, максимально допомагає нам на шляху до їхнього членства», - зазначив він.

Темою переговорів також стали питання заморожених російських активів, санкцій і всіх інших аспектів, які вимагають ефективних рішень.

«Ми висловлюємо оптимізм щодо розвитку Європейського фонду миру. Ситуація з цим фондом була довгий час заблокована через певні позиції окремих країн ЄС, але ми працюємо над розблокуванням, і вже спостерігаємо певний прогрес в цьому напрямку», - повідомив керівник Міністерства закордонних справ України.

З іншого боку, міністр закордонних справ Литви, Габрієлюс Ландсбергіс, розглядає можливість спільного виробництва безпілотників з Україною. Він висловив думку, що Литва може швидко виробляти компоненти для дронів, необхідних для Збройних Сил України.

«Ми можемо розпочати виробництво комплектуючих, які необхідні на полі бою, зокрема для виготовлення дронів. Спочатку ми говоримо про обмежену кількість, але я вважаю, що це може відбутися дуже швидко», - зауважив Ландсбергіс.

Глава литовського МЗС також підкреслив, що уряд Литви повністю підтримає будь-який промисловий проєкт, спрямований на допомогу Україні і забезпечення безпеки Литви. Це означає готовність Литви допомагати будь-якому бізнесу в будь-якій галузі, який готовий приєднатися до спільних ініціатив.

 

Мої відео