Донецьк Інформ

Незаконність відмови у дозволі на розробку проектів землеустрою доведено

Незаконність відмови у дозволі на розробку проектів землеустрою доведено
266696 ПЕРЕГЛЯДІВ

Брати Микола та Гліб разом зі своєю матір`ю, дідусем та бабусею вирішили скористатись своїм законним правом на безоплатне отримання земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

Вони самостійно знайшли необхідні вільні земельні ділянки на території Приморської територіальної громади після чого вся сім`я звернулась до Приморської міської ради Запорізької області з клопотанням про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у власність згідно ст. 116 Земельного кодексу України для ведення особистого селянського господарствам за рахунок земель комунальної форми власності на території Приморської ОТГ.

Однак, на восьмій сесій дев`ятого скликання Приморської міської ради прийнято рішення про відмову у наданні дозволу на розробку вказаних проектів, посилаючись на ст.60,62 Земельного кодексу України, ст. 87,88,90 Водного кодексу України. Не зрозумівши підстав отриманої відмови родина, яка знала про систему безоплатної правової допомоги, звернулась до Приморського бюро правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою представництва їх інтересів в суді.

«Перелік статей Земельного та Водного кодексів, які зазначені в якості підстави відмови, не можуть вважатися вмотивованою відмовою. В підставі відмови має бути конкретно зазначено в чому саме невідповідність місця розташування земельної ділянки цим законам – зазначає адвокат.

Начальник Приморського бюро правової допомоги – Тетяна Дем’янова та адвокат, який співпрацює з Бердянським місцевим центром Елла Ліпаткіна, звернувшись до суду змогли довести незаконність відмови та скасувати відповідне рішення сесії Приморської міської ради від 26 лютого 2021 року про відмову у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення безоплатно у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства громадянам.

«Вказані статті Земельного та Водного кодексів передбачають лише обмеження у використанні земельних ділянок прибережних захисних смуг. Враховуючи, що земельна ділянка має сільськогосподарське призначення, що підтверджується витягом з державного земельного кадастру, вона може бути надана громадянам у власність для ведення особистого селянського господарства» - розповіла Тетяна Дем’янова.

Вже найближчим часом Приморською міською радою Приморського району Запорізької області буде повторно розглянуто клопотання громадян з урахуванням висновків Запорізького окружного адміністративного суду.

Теги: земля,Правова допомога,отримання земельної ділянки, проект землеустрою, дозвіл на отримання земельної ділянки
Мої відео