Донецьк Інформ

Як на Дніпровщині святкуватимуть Масляну?

Як на Дніпровщині святкуватимуть Масляну?
9212 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожного року в нашій культурі відзначається свято прощання з зимою. В цей день відбуваються справжні народні гуляння. Печуться млинці, робиться лялька з сіна та починаються перші весняні веселощі, які кожна родина проводить по-своєму.

На цих вихідних відбудеться завершення цього свята, на честь чого в Дніпрі проведуть традиційні гуляння. Буде багато цікавого та неповторного. Адже на деяких площах проходитимуть справжні народні концерти, а в деяких місцях можна буде стати учасником фудкортів та майстеркласів. А кому ж не цікаво дізнатись рецепт найсмачніших українських млинців? Та не лише отримати рецепт, а й скуштувати їх! Також в багатьох місцях планують створити фотозони та провести обряд підпалювання ляльок.

Цього року, в парку імені Т. Г. Шевченка, планують поставити рекорд зі створення “Найдовшого млинця з мусом з сиру”. Також на жителів міста чекатимуть “Криві дзеркала” та млинці за неповторним рецептом зі Львову. А от на Січеславському Побережжі вирішили повністю відійти від традицій. Там планують створити лабіринт із соломи, влаштувати катання на справжньому українському візку. А також показати вистави лялькового театру та козацьких ігор.

Учасники заходів запрошують всіх та кожного приєднатись до цієї ініціативи та відчути себе частиною цього неймовірного світу. Адже саме на Масляну вони прагнуть поєднати щось нове та щось старе, аби вразити вас інтерпретаціями традицій! Вас чекають 13 березня об 11.00 у сквері Олександра Усачова, о12.00 на площі біля Центру культури та спорту “Слобожанський”, о 13.00 в Новокадацькому парку, о 13.00 у дворі 139-ої школи. Всі карантинні обмеження будуть враховані, тож не переймайтесь. Беріть маски, антисептики та насолоджуйтесь святом!

Мої відео