Донецьк Інформ

Субсидії для всіх: влада пообіцяла розширити список тих, хто отримуватиме субсидію!

Субсидії для всіх: влада пообіцяла розширити список тих, хто отримуватиме субсидію!
9152 ПЕРЕГЛЯДІВ

Влада продовжу вводити нові законопроєкти, які мають покращити рівень життя населення та економічну стабільність в державі. Про це сьогодні повідомив Денис Шмигаль. За його словами, тепер Міністерство енергетики та Міністерство фінансів будуть діяти більш злагоджено. Вони разом почнуть розв’язувати сучасну проблему із фінансуванням та погашенням заборгованості на території всієї країни. Прем’єр-міністр України дав настанову місцевій владі, згідно з якою вони повинні будуть налаштувати комунікацію щодо запобігання росту заборгованості населенням за комунальні послуги.

Минулого місяця вже встигли стягти більш як 359,5 тисяч боргу. Це свідчить про те, що переважна частина українців все ж таки має змогу сплачувати комуналку. За даними опитування, яке проводила влада України, лише кожен шостий житель країни має змогу повністю сплачувати за комунальні послуги. Набагато більшою цього року стала кількість тих, хто не має змоги самостійно сплачувати всю суму. Чим зумовлена така ситуація? Минулого року, через старт пандемії Covid-19 велика частина населення залишилась без роботи. А певний відсоток людей тепер отримує набагато меншу заробітну плату. А от комунальні послуги дешевшими не стали. По-перше, газ тепер дорожче, ніж був. По-друге, прибрали пільгові 100 кіловатів, які раніше коштували лише 90 копійок.

З першого січня українці змушені виплачувати єдину фіксовану суму грошей за електроенергію. Вона дорівнює 1,68, проте повідомляли про те, що в Раду заявили законопроєкт, згідно з яким з 1 квітня вона знову подорожчає. На скільки цього разу, поки невідомо. Проте це поки так і залишається словами. Чи дійде це до реального втілення, дізнаємось наприкінці місяця. Але поки Верховна Рада не давала жодних вказівок стосовно того, що відбуватиметься.

Мої відео