Донецьк Інформ

Турнір з шахів: чому не всі найкращі змогли взяти участь?

Турнір з шахів: чому не всі найкращі змогли взяти участь?
9646 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже багато років поспіль вважається, що в команді з Кам’янського виступають одні із найкращих шахматистів України. Адже їх готують одні з найкращих викладачів у спеціалізованій школі. Тож всім шкода, що цього року їх не побачать серед своїх суперників. Адже вони могли б претендувати на запеклі партії.

Тож що могло стати причиною для недопущення до участі в змаганнях для такої сильної команди? Тим, хто багато разів перемагав на чемпіонатах регіону, України, Європи та світу не допустили, через одну маленьку, проте у нинішній ситуації досить вагому помилку. Учасники прибули на змагання без довідок про вакцинацію від COVID-19. В будь-який інший час, можливо, це не викликало б таких сильних проблем, проте зараз, коли вакцинацію лише розпочали, а пандемія все ще лютує, такого допустити не можна.

Тож цього року Всеукраїнський чемпіонат з шахів, який проходитиме з 6 по 14 березня, буде позбавлений однієї зі своїх найсильніших команд. Звісно, думки організаторів з приводу того, хто винен в цій ситуації, розділились, проте факт залишаться фактом: “Участь заборонено!” Через те, що зараз йде череда святкових днів та тест зробити нема де, команда вирушила назад додому.

Мої відео