Донецьк Інформ

Як цього року працюють пункти обігріву в Дніпрі?

Як цього року працюють пункти обігріву в Дніпрі?
10207 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли про те, що цього року пунктами для обігріву скористувалось більше, ніж 1,5 тисячі осіб. Проте це й не дивно. Цього року зими були дуже холодним. Температури повітря коливалися в розбігу від -5 до -20, а місцями й до -25 градусів. Сніг та шквальний вітер не залишали навіть ні одного шансу для того, щоб вижити на вулиці та не замерзнути від рекордно низьких температур.

Тому влада сьогодні вирішила звітувати про роботу 306 пунктів обігріву, які наразі функціонують в Дніпрі. Тож за останніми даними, які зібрали статисти, цього року в таких місцях знайшли прихисток понад 1,5 тисячі осіб. Про це розповіли в службі громадського захисту на Дніпровщині. Вони повідомили, що: «Пункти обігріву розгортають при низьких температурах – від -10 до -20. Рішення приймає місцева влада, – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. – У пунктах обігріву можна побути в теплі, попити чаю. У разі необхідності – отримати першу медичну допомогу». Такі заклади вже встигли стати невіддільною частиною нашого життя. Це зумовлено двома факторами. Адже, по-перше, ми просто не звикли до того, що температура повітря може бути настільки низькою. Проте в той самий час, ми всі чекаємо зими з її прекрасними сніжними вечорами. А по-друге, в такі сильні морози дуже частими стають випадки сильного обмороження серед людей.

Зараз такі пункти працюють в Дніпрі, Вільногірську, Кривому Розі, Кам'янському, Марганці, Новомосковську, Нікополі, Павлограді, Покрові, Синельникові, Тернівці. Проте влада Дніпровщини планує розширити спектр дії таких місць. У владі переконані, що ми прекрасно зможемо пережити будь-які морози, якщо знатимемо, що є місце, де завжди тепло та на нас чекають. І прекрасно, якщо в когось є домівка, до якої можна повернутись. Проте якщо ваш дім дуже далеко, а зігрітись необхідно просто зараз, бо інакше можна отримати переохолодження, то на вас завжди чекають у пункті обігріву.

А ми нагадуємо, що нещодавно в Дніпрі автівка з двома маленькими дітьми застрягла просто серед дороги в заметі. Люди одразу викликали рятувальників, які витягли авто та відправили його за місцем призначення. Тож служба порятунку звертається до всіх та до кожного, варто бути якомога обережнішими та дивитись, що ви робите та куди їдете. Інколи неуважність може коштувати життя.

Мої відео