Донецьк Інформ

Що сьогодні планує розглядати Рада і які питання стануть найважливішими у цьому переліку?

Що сьогодні планує розглядати Рада і які питання стануть найважливішими у цьому переліку?
92389 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 4 січня, влада планує розглянути питання, які пов’язані із великою приватизацією. Крім того, вони планують проаналізувати проведення конкурсів, які справляють під час прийняття на роботу будь-яких госслужб. Також у ВРУ повідомили, що сьогодні планують розглянути проєкт про фінансовий лізинг.

В першу чергу Верховна Рада України постановила розглянути:

- законопроєкт про приватизацію об'єктів великої приватизації;
- законопроєкт про покращення стану суспільного здоров’я;
- законопроєкт про звільнення внутрішньо переміщених осіб від негативних наслідків невиконання грошових зобов'язань;
- законопроєкт, який сприятиме детінізації усіх сфер виробництва сільськогосподарської продукції;

В другу чергу Верховна Рада України розглядатиме такий лист законопроєктів:

- про упорядкування та роботу над окремими питаннями, які стосуються захисту викривачів;
- про ветеринарний захист та медичне обслуговування тварин по всій країні;
- про прискорення та оптимізацію будівництва доріг та покращення законодавства у сфері будівництва міст та населених пунктів;
- про надання допомоги тим, хто залишився без роботи через карантинні обмеження та тимчасове припинення роботи у різних сферах.

Друге слухання, за даними ВРУ, народні депутати планують розпочати з урегулювання питання про фінансовий лізинг. Після чого вони планують встигнути вирішити й всі інші, які стосуються наслідків карантинних обмежень. Наразі найважливішим питанням залишається скорочення штату у вагомій частині закладів. Після того, як туристичний напрямок та готельно-ресторанний бізнес зазнав великих проблем із роботою та скоротив свій штат в країні почались масові проблеми із пошуком роботи. Адже як зазначали вчора, навіть найбільшому міжнародному аеропорту довелось сильно скоротити штат співробітників.

В першу ж чергу наразі Верховна Рада повинна розв'язати питання приватизації та купівлі земельних наділів Економіка країни потребує вкладання коштів. Проте наразі втілити обидва законопроєкти немає жодної можливості. Це спровоковано тим, що у ВР не розглянуто й не прийнято ще 4 законопроєкти та близько 40 актів, як зазначають нардепи. Вони намагатимуться встигнути зробити все вчасно, проте нічого обіцяти не можуть. Адже якщо багато з них потребуватимуть доопрацювань, їм знадобиться час на перерозгляд, внесення правок та повторне вивчення.

Також сьогодні на порядку денному нарешті прозвучить питання про перехід від звичайних трудових книжок до електронних. У Верховній Раді переконані, що така система значно полегшить процес прийняття на нове робоче місце, прибере необхідність відновлення трудової книжки у разі втрати. Крім того, це допоможе роботодавцям набагато легше дізнаватись про те, де саме працював їхній новий співробітник. Також електронна база полегшить роботу пенсійних фондів, які спираються на трудовий стаж людини.

Автор: redactor.newsukraine
Мої відео