Донецьк Інформ

Протести продовжуються, вже вся країна виходить на вулицю, аби знизили тарифи

Протести продовжуються, вже вся країна виходить на вулицю, аби знизили тарифи
168136 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже другий тиждень в країні тривають масові мітинги проти підвищення ціна на комунальні послуги. Люди виходять з плакатами, перекривають дороги й намагаються докричатися до влади, аби та нарешті почула їх та зрозуміла. Все починалось із маленьких демонстрацій, коли групи по 20-30 осіб виходили на вулицю та мирно показували свій протест. Але це не призвело ні до яких рішучих дій, тож це переросло у масові демонстрації.

Одна з таких сьогодні відбувалась посеред Києва. Люди масово вийшли на Майдан Незалежності та майже весь день протестували проти підвищення тарифів. Вони кричали, що розуміють, що по кишенях наших багатіїв це сильно не вдарило, що таке для них 200-300 гривень? Проте для простого люду такі тарифи просто непідйомні. Тож вони вимагають, аби влада знизила тарифи не лише на газ, а й на його транспортування. Крім того, вони вимагають негайного повернення ста пільгових кіловатів за світло.

Раніше такі мітинги були поодинокими, проте наразі вони захопили всю країну. Мітингували вже в Одесі, Херсоні, Вінниці, Сумах, Рівному, Миргороді, Полтаві, Чернігові, Харкові, Дніпрі. І раніше люди перекривали дороги не більше ніж на пів дня, а тепер вони обіцяють зробити ці протести не просто більш масовими, а ще й регулярними. Тож якщо влада не почує їх і так, то вони заговорять ще гучніше. Проте поки жодних коментарів вони не почули. А отже скоро на нас чекатиме наступна хвиля перекритих доріг.

Тож чим завершиться це все, ніхто не може навіть спророкувати. Адже водії проти припинення нормального функціонування доріг, люди проти підвищення комунальних послуг, а Верховна Рада не встигла ще оговтатись від попередніх подій, як на неї чекає наступна хвиля. А ми слідкуватимемо за тим, чим все ж таки завершиться масовий протест всього населення України.

Мої відео