Донецьк Інформ

Зооволонтери збирають непотрібні після Геловіну гарбузи для тварин у притулку

Зооволонтери збирають непотрібні після Геловіну гарбузи для тварин у притулку
59866 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якщо після свята залишився гарбузовий декор, дніпряни можуть віддати його на добру справу. Активісти оголосили збір овочів для притулку «Пегас».

Небайдужі громадяни облаштували точки збору у себе вдома та на роботі, щоб потім передати все волонтерам. Окрім гарбузів можна приносити капусту, моркву, яблука та інші сезонні овочі.

Каріна та Наталя дізналися про акцію у соцмережі.

«Робили декор на Геловін — залишилися гарбузи, — розповідає учасниця акції Каріна Ткаченко. — Ми купили ще овочів — яблука, капусту, аби допомогти».

Не викидати гарбузи на смітник, а відвезти їх до притулку «Пегас» запропонувала волонтерка Аліна Рубець.

«Коли продукти пропадають — душа розривається, — каже Аліна. — Я подумала, що дуже багато гарбузів лежить у ресторанах для прикрашання, а потім їх куди?»

На її пропозицію відгукнулися небайдужі містяни та почали допомагати збирати овочі з усього міста. Точки збору облаштували навіть у салонах краси! В одному з ресторанів Аліні віддали 47 нерізаних гарбузів! Також для притулку приносять інші овочі та навіть ковдри. Проте, деякі люди віддають вже не придатні до вжитку продукти.

«Тварини теж хочуть свіжу їжу, тоже не треба їм везти гарбузи з воском усередині чи цвіллю, — зазначає Аліна Рубець. — Навіть якщо є хоч одна плямочка, вони не пролежать і дня».

Збирати смаколики для мешканців «Пегаса» планують майже до зими, допоки будуть приносити овочі. Раз на декілька днів робітники притулку забирають усі подарунки та відвозять їх своїм підопічним.

Теги: притулок,тварини,гарбузи, Дніпро
Мої відео