Донецьк Інформ

У Кам`янському і Павлограді старт опалювального сезону опинився під загрозою через борги

У Кам`янському і Павлограді старт опалювального сезону опинився під загрозою через борги
68393 ПЕРЕГЛЯДІВ

Загалом на Дніпропетровщині п`ять підприємств теплоенергетики не розрахувались за газ. Боржники є у Кривому Розі, Софіївці та Дніпрі, повідомляє пресслужба компанії «Нафтогаз України».

Критичні борги накопичили КП Тепломережі Кам`янської міської ради — 53 385 454 грн та КП Павлоградтеплоенерго — 45 022 454 грн. Трохи більше 200 тисяч гривень боргу мають Мандриківська 127 ОК у Дніпрі та Криворізьке УВП УТОС ПОГ. Понад 800 тисяч гривень має сплатити ДП Софіївкатеплоенерго.

«Нафтогаз» закликає засновників відповідних підприємств ТКЕ, серед яких більшість — місцеві органи самоврядування, вирішити проблему та захисти мешканців. Адже борги ставлять під загрозу старт опалювального сезону для їхніх клієнтів. Рівень розрахунків має бути не нижче 90% за усіма укладеними з НАК «Нафтогаз України» договорами, без урахування штрафних санкцій.

Тим часом, у Дніпрі КП «Теплоенерго», КП «Коменергосервіс», Придніпровськ ТЕС та всі організації, що експлуатують котельні та теплові мережі, мають запустити теплопостачання містянам з 1 листопада або у разі зниження середньодобової температури нижче +8 градусів впродовж трьох діб.



Теги: борги,опалення,Нафтогаз, Дніпропетровщина,теплопідприємства
Мої відео