Донецьк Інформ

На криворізькій шахті «Гвардійська» загинув 27-річний гірник

На криворізькій шахті «Гвардійська» загинув 27-річний гірник
63504 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чоловіка, який працював учнем кріпильника, вразило струмом. У загиблого залишилась дружина та маленька дитина. Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці у соцмережі.

За його інформацією, 30 жовтня о другій годині ночі на горизонті 1350 метрів загинув 27-річний Ігор Федосенко. Трагедія сталась під час розвантаження металу — чоловіка вдарило струмом. Ігор працював на шахті «Гвардійська» Криворізького залізорудного комбінату учнем кріпильника. У загиблого залишилась дитина 2016 року народження та дружина.

Як зазначає Михайло Волинець, навіть у вересні, коли тривали протести гірників КЗРК, а гірничі роботи не проводилися, фахівці Держслужби з питань праці під час перевірок виявили 190 порушень українського законодавства.

«182 — у сфері охорони праці, 3 — гігієни праці, 5 — організації вибухових робіт під час попередніх випробувань вибухових матеріалів», — повідомляє Михайло Волинець і зауважує, що й зараз вимагає повторного проведення державних перевірок щодо дотримання законодавства з охорони праці на всіх структурних підрозділах ПАТ «Криворізькій залізорудкомбінат».

Теги: загинув,Кривий Ріг,вдарило струмом,гірник
Мої відео