Донецьк Інформ

Мешканці Дніпра входили до міжрегіональної злочинної групи, яка легалізувала іноземців

Мешканці Дніпра входили до міжрегіональної злочинної групи, яка легалізувала іноземців
21320 ПЕРЕГЛЯДІВ

Контррозвідка СБУ викрила та блокувала канал, що забезпечував необхідними документами вихідців з деяких країн Азії та Близького Сходу для законного перебування в Україні та виїзду до країн ЄС. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

До міжрегіональної злочинної групи входили мешканці Дніпра, Києва, Сум, Харкова та Ужгорода, які виготовляли величезний перелік документів державного зразка. Підроблені посвідчення та документи високої якості продавали «пакетами», вартість кожного становила від 2 тисяч євро. Підробляли що завгодно: паспорти, дипломи про освіту, водійські та пенсійні посвідчення, медичні документи.
Організаторів було затримано під час передачі документів черговому замовнику. А за місцями проживання та в офісах інших учасників було проведено обшуки одночасно на територіях Дніпропетровської, Київської, Сумської, Харківської та Закарпатської областей.

«Слідчі вилучили велику кількість доказів протиправної діяльності: підроблені паспорти країн ЄС, дипломи українських закладів освіти, водійські посвідчення України та ЄС, знаряддя для їх виготовлення, — повідомляють у СБУ. — Штампи та печатки органів МВС, Міграційної служби, Пенсійного фонду, закладів охорони здоров’я, консульських установ, дата-штампи Державної прикордонної служби тощо та комп’ютерну техніку, яка використовувалась у протиправних цілях».

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення учасникам групи про підозру.

Теги: СБУ,документи, Дніпро
Мої відео