Донецьк Інформ

У Дніпрі розслідується привласнення бюджетних коштів під час реконструкції вулиці

У Дніпрі розслідується привласнення бюджетних коштів під час реконструкції вулиці
26214 ПЕРЕГЛЯДІВ

Правоохоронці шукали докази розкрадання у міськраді Дніпра. За даними слідства, чиновники завищили вартість виконаних робіт та надали неправдиву інформацію щодо їхнього обсягу. Про це йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Дніпропетровської області.

У приміщеннях Департаменту міськради, офісу підрядника — компанії СМД-Інвест та у помешканнях фігурантів справи 16 липня були проведені обшуки у рамках кримінального провадження, яке розпочате за фактом розкрадання бюджетних коштів у великих розмірах.

Договір підряду на реконструкцію однієї з центральних вулиць Дніпра був укладений у 2019 році між Департаментом благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю. Сума, в яку оцінили реконструкцію, становила рекордні понад 100 мільйонів гривень.

«За даними слідства, посадовцями міськради були закладені заздалегідь завищені коефіцієнти до кошторисної документації, що призвело до штучного завищення вартості виконаних робіт та внесення недостовірних даних щодо їх обсягу, — зазначають у прокуратурі. — Крім того, підрядник перерахував частину коштів за нібито придбані товарно-матеріальні цінності на рахунки підприємств, які мають ознаки фіктивності».

Під час обшуків у приміщеннях Департаменту міськради, офісу підрядника та у помешканнях фігурантів справи вилучено фінансово-господарську документацію та комп’ютерну техніку. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, на реконструкцію вулиці Короленка, яка тривала майже рік, міська влада витратила майже 102 млн грн.

Теги: реконструкція ,вулиця Короленка,посадовці,завищена вартість,бюджетні кошти, Дніпро
Мої відео