Донецьк Інформ

На Дніпропетровщині затримали озброєну банду, яка залякувала та катувала людей

На Дніпропетровщині затримали озброєну банду, яка залякувала та катувала людей
26665 ПЕРЕГЛЯДІВ

До складу злочинного угруповання входило 10 осіб. На рахунку бандитів розбійні напади, збут наркотиків, потужний арсенал зброї. Про це під час брифінгу повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Під час спецоперації, яку в Нікополі проводили співробітники карного розшуку ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області разом із СБУ, було затримано ватажка та чотирьох учасників злочинного угруповання.

«Ми встановили їхню причетність до скоєння низки злочинів на території Дніпропетровської області, в тому числі, пов’язаних із викраденням людей, катуванням, вимаганням. Наразі ми проводимо в них обшуки і вже виявили та вилучили цілий арсенал. Там понад 30 одиниць різноманітної зброї, гранати, міни, тротилові шашки та майже п'ять тисяч набоїв різного калібру», — зазначив Ігор Клименко.

Як уточнюють у СБУ, вилучено 4 автомати АК-74 і 16 магазинів до них, 3 реактивні протитанкові гранати РПГ-26, 8 тротилових шашок, пластид, 11 пострілів до ручних гранатометів, кулемети Дегтярьова і РПК-74, 2 міни МОН-50 і ОЗМ-72, 4 гранатометних постріли ВОГ-25, 3 пістолети-кулемети ППШ, артилерійський постріл, 20 рушниць, 5 пістолетів Макарова, гранату РКГ-3 із запалом і майже 4,5 тисяч набоїв до автоматичної вогнепальної зброї. А ще 38 корпусів до гранат РГД-5 і Ф-1, 15 запалів УЗРГМ-2, помпову рушницю, 7 бронежилетів, 4 димові шашки, 9 сигнальних ракет, номерні знаки і документи на різні автомобілі. Знайшли правоохоронці й комп`ютерну техніку, і чорнові записи з доказами протиправної діяльності, і велику суму грошей.

Наразі п`ятьох активних учасників затримано, але до складу групи входило щонайменше 10 осіб віком від 22 до 45 років. Всі вони раніше судимі за вчинення аналогічних злочинів. 45-річний лідер угруповання має «багату» кримінальну історію життя, один із затриманих знаходився в міжнародному розшуку.

Теги: банда ,розбійні напади,збут наркотиків,зброя, Дніпропетровщина
Мої відео