Донецьк Інформ

На Дніпропетровщині обрали найцікавіші туристичні об`єкти

На Дніпропетровщині обрали найцікавіші туристичні об`єкти
8104 ПЕРЕГЛЯДІВ

Визначали за історичною цінністю, транспортною доступністю та наявністю базової інфраструктури для туристів. Усі пам`ятки згодом будуть нанесені на туристичну мапу для самостійних подорожей регіоном. Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Аби популяризувати туристичний потенціал області та стимулювати мешканців подорожувати рідним краєм, на Дніпропетровщині визначили так звані «туристичні магніти» — понад 10 найцікавіших об`єктів. Тут і церкви, і музеї, і природні об`єкти, і меморіали. Враховували історичну цінність, транспортну доступність та наявність хоча б мінімальної туристичної інфраструктури. Адже усі обрані «магніти» нанесуть на мапу, яку нині створюють для подорожей регіоном. Вона має містити інформацію не тільки про цікаві місця, а й про заклади харчування та розміщення поруч із ними.

Щодо самих туристичних об`єктів, серед них меморіальний комплекс на могилі кошового отамана Івана Сірка у селі Капулівка під Нікополем, унікальний дерев’яний Свято-Троїцький собор у Новомосковську, Успенська, Миколаївська та Варваринська церкви у Китайгороді,Свято-Миколаївський Пустинний чоловічий монастир в Орлівщині, орнітологічний заказник Булаховський лиман, Петриківський музей етнографії, побуту та народно-ужиткового мистецтва. А ще – Томаківський кромлех, історичний музей та палац культури у Жовтих Водах, пам’ятник Жовтоводській битві, затоплений гранітний кар’єр поблизу П’ятихаток та Вільногірський кар’єр, Свято-Покровський храм та Свято-Знаменський жіночий монастир у Рубанівському.



Теги: туристичні об'єкти, Дніпропетровщина,історична цінність
Мої відео