Донецьк Інформ

Вогнеборців Дніпропетровщини направлено в Луганську область для ліквідації лісової пожежі

Вогнеборців Дніпропетровщини направлено в Луганську область для ліквідації лісової пожежі
7858 ПЕРЕГЛЯДІВ

На допомогу виїхало 10 пожежних автоцистерн та 51 рятувальник. Наразі на Луганщині залучено понад 200 надзвичайників ще й з Харківської, Донецької та Полтавської областей. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

У ніч на 8 липня зведений загін ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, до складу якого увійшли рятувальники з Дніпра, Кривого Рогу, Нікополя, Синельникова, Жовтих Вод, а також Криничанського, Магдалинівського, Солонянського та Апостолівського районів, вирушив на допомогу в гасінні масштабної лісової пожежі до Луганщини. Вона виникла вдень 6 липня поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв. Займання швидко розповсюдилося на площі близько 50 гектарів. Зранку 7 липня пожежу було локалізовано, але через поривчастий вітер до 25 м/с та температуру повітря до +38°С загоряння виникло на території села Смолянинове Новоайдарського району. Тоді до приборкання вогню були додатково залучені сили із сусідніх областей.

Наразі осередки пожеж спостерігаються не тільки поблизу Смолянинова, а й біля сіл Капітанове та Воронове. Рятувальники евакуювали з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено. Вогнем у селі Смолянинове знищено 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків та знищено 80 дачних будинків кооперативу «Вовче озеро». Під час гасіння пожежі виявлено тіла 4 загиблих людей, ще 9 осіб (з них 2 дітей) шпиталізовано.

Зараз на місці розпочала роботу авіація ДСНС — два літаки АН-32П. Працюють більше 600 рятувальників та 140 одиниць техніки. Розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС.

Теги: пожежа,Луганська область, Дніпропетровщина,рятувальники,допомога
Мої відео