Донецьк Інформ

Відомий фехтувальник Богдан Нікішин зустрічався зі школярами Дніпра

Відомий фехтувальник Богдан Нікішин зустрічався зі школярами Дніпра
145728 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майстерклас від олімпійця сьогодні отримали учні 10-ї школи. Замість вчителя фізкультури до спортивної зали прийшов Богдан Нікішин і провів зарядку.

Після бадьорої зарядки дітлахи закидали видатного дніпрянина своїми питаннями. Олімпієць каже, йому тільки в радість розказувати школярам про улюблений вид спорту.

"Ставили дуже багато запитань, і всі вони стосувалися спорту. Яка перша медаль, коли почав займатися фехтуванням? Це говорить про те, що дітям це цікаво", - каже призер чемпіонатів світу з фехтування Богдан Нікішин.

А тим більш цікаво, коли фехтувальник дозволив приміряти свою спортивну маску і навіть повправлятися зі шпагами. Діти зізнаються: набралися натхнення і для власних спортивних звершень.

"Щоб стати такою ж видатною людиною, потрібно завжди прагнути більшого, тренуватися й отримувати новий досвід. Я зараз займаюся великим тенісом і це точно позначиться на моєму майбутньому", - переконаний школяр Єгор Босенко.

Візити олімпійців до міських шкіл організовує регіональне відділення Національного олімпійського комітету. У такий спосіб там намагаються популяризувати спорт серед молоді.

"Плани розписані практично на весь вересень. І дуже приємно, що наші олімпійці, прославлені чемпіони, розуміють свою соціальну відповідальність і залюбки приходять на подібні зустрічі", – розповідає виконавчий директор регіонального відділення НОК Олександр Дювбаков.

Він додає, напевно, серед дітлахів у цій залі вже є майбутні чемпіони. Для них зустріч із кумиром – поштовх до власних досягнень.

Читайте також: Названі найкращі та найгірші міста 2019

Мої відео