Донецьк Інформ

«Жінки здатні захищати країну та нести службу на рівні з чоловіками» – експертки

«Жінки здатні захищати країну та нести службу на рівні з чоловіками» – експертки
146144 ПЕРЕГЛЯДІВ

Противники гендерної рівності переконані: жінки неспроможні проходити службу, захищати країну, забезпечувати боєздатність та підтримувати бойовий дух. Міфи розвінчували на ток-шоу телеканалу D1 «Точка дотику».

«Жінка – представниця слабкої статі, а чоловік має заробляти» – Україна здатна подолати цей гендерний стереотип. Хоча, на думку експертів, цей процес не швидкий.

«Якщо говорити про захист прав жінок, зокрема, у силових структурах, то слід враховувати певні моменти. Наприклад, забезпечення формою, облаштування жіночих казарм. Крім того, у батальйонах і ротах треба виховувати повагу до жінок», – зазначила громадська діячка та очільниця ГО “Gender Stream” Ольга Полякова.

Жінки здатні захищати країну та нести службу на рівні з чоловіками. Роль жінки в оборонному чи правоохоронному секторі визначається не статтю, а професіоналізмом. У цьому переконана старша інспекторка відділу зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Алла Малиновська-Поправка.

«Наразі в обласному управлінні патрульної поліції нараховується 220 жінок. Це 23% від загальної кількості працівників. Можливо, це небагато. Однак, як показує практика, жінки можуть приймати ефективні рішення, організовувати оптимальну логістику та бути стійкішими за чоловіків», – наголосила вона.

Вважається, що вперше жінок стали приймати на військову службу в Канаді. Перші жіночі військові шпиталі з’явилися у Великобританії. Яскравим прикладом залучення жінок до армійської служби є Ізраїль. В американській армії жінкам доступні позиції в піхоті, розвідці та спецпідрозділах.

Докладніше про гендерні аспекти – у програмі “Точка дотику”.

Мої відео