Донецьк Інформ

Спікеру Верховної Ради представили проєкт дніпровського аеропорту (ФОТО)

Спікеру Верховної Ради представили проєкт дніпровського аеропорту (ФОТО)
258964 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дмитро Разумков 20 листопада приїхав до Дніпра з робочим візитом. Першим пунктом у його програмі було визначено ознайомлення з проєктом аеропорту, розмови про яку точаться вже не перший рік.

Просто таки у приміщенні аеропорту голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко та голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник презентували спікеру Ради слайди з передпроєктними розробками та графіками робіт.

До 16-го грудня мають обрати проєктанта. Проєктні роботи планують завершити до 1-го квітня 2020-го року. Далі оберуть забудовника (підрядника) і з червня 2020 року розпочнуть будівництво терміналу й злітно-посадкової смуги.

"Загальна вартість проєкту злітно-посадкової смуги близько 100 мільйонів доларів, плюс до цього 70-80 мільйонів доларів, виділених інвестором, на будівництво міжнародного терміналу", - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Дмитро Разумков висловив сподівання, що вже у 2022 році Дніпро таки матиме новий сучасний аеропорт, який зможе приймати великі літаки, що, в свою чергу, сприятиме економічному та туристичному зростанню міста.

Нагадаємо, у держбюджеті на 2020 рік на аеропорт у Дніпрі виділено 1 млрд. грн

У рамках робочого візиту Разумков також відвідає обласну клінічну лікарню ім. Мечникова та КБ “Південне”. 

Мої відео