Донецьк Інформ

Ватажка «лнр» судитимуть за організацію примусової мобілізації громадян для війни проти України

Ватажка «лнр» судитимуть за організацію примусової мобілізації громадян для війни проти України
56028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували обвинувальний акт стосовно ватажка «лнр» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що на виконання спільного злочинного плану з вищим політичним керівництвом рф обвинувачений приймає низку юридично нікчемних законів та підзаконних актів щодо забезпечення примусової загальної мобілізації громадян України.

Такі «документи» фактично забезпечують її проведення на захопленій території Луганської області. Надалі, в примусовому порядку, без відповідної бойової підготовки чоловіків направляють для ведення бойових дій проти України у складі регулярних військ зс рф.

Ватажок «лнр» порушив і продовжує порушувати вимоги ст. ст. 4, 8, 51, 147 Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949 року, ст. 23 Гаазької конвенції про закони та звичаї війни на суходолі від 18.10.1907 року.

Нагадаємо, що його вже засуджено за ряд злочинів проти основ нацбезпеки України та колабораційну діяльність. Йому призначено покарання ‒ 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі його оголошено в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео