Донецьк Інформ

Заливає бетоном Драмтеатр в Маріуполі й виготовляє для ворога «зуби дракона» – судитимуть «генерального директора» заводу

Заливає бетоном Драмтеатр в Маріуполі й виготовляє для ворога «зуби дракона» – судитимуть «генерального директора» заводу
289670 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

У 2022 році, після захоплення м. Маріуполя російськими військами, місцевий мешканець пішов на співпрацю з окупантами. Він скористався відсутністю керівника товариства з обмеженою відповідальністю, яке до початку повномасштабного вторгнення працювало у сфері виготовлення бетонних, цементних та гіпсових виробів. Домовившись з представниками окупаційної влади, чоловік «перереєстрував» підприємство за федеральним законодавством рф та умовив частину працівників, які залишились в окупованому місті, відновити господарську діяльність.
 
       
 
Ставши генеральним директором, обвинувачений скерував основні зусилля на знищення доказів воєнних злочинів рф. У співпраці з будівельними компаніями держави-агресора очолюваний ним завод під виглядом «реконструкції» умисно забетонував місця загибелі маріупольців, зокрема у  Драматичному театрі.
 
Крім того, підприємство передало одному з підрозділів міністерства оборони рф понад тисячу бетонних захисних споруд типу «зубів дракона». Також ворожа армія отримує від нього продукцію для спорядження мостів, що впливає на налагодження її військової логістики.
 
Досудове розслідування – Маріупольське РУП ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Громадянину, який перебуває у розшуку, максимально загрожує 5 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео