Донецьк Інформ

На Донеччині судитимуть агентку фсб рф, яка наводила ворожі удари по місцях дислокації ЗСУ

На Донеччині судитимуть агентку фсб рф, яка наводила ворожі удари по місцях дислокації ЗСУ
371949 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно жительки м. Новогродівка за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2023 року жінка почала співпрацювати з представником фсб рф, який вийшов на неї через один з месенджерів. Виконуючи завдання ворога, обвинувачена упродовж трьох місяців самостійно збирала дані про місця дислокації підрозділів та техніки Збройних Сил України.
 
 
Після вдалих «розвідувальних операцій» вона робила позначки на скриншотах «Google Maps» й разом із текстовими повідомленнями надсилала російському куратору. За нові координати громадянці обіцяли по 100 доларів США. Зокрема, агентка дізнавалась інформацію воєнного характеру по с. Михайлівка та містах Новогродівка, Селидове й Мирноград.
 
На вирок вона чекає під вартою. Обвинувальний акт скеровано до суду. Їй загрожує 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео