Донецьк Інформ

Взято під варту мешканку Авдіївки, яка повідомила військовій зс рф про рух українських танків

Взято під варту мешканку Авдіївки, яка повідомила військовій зс рф про рух українських танків
223942 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
У липні 2023 року прихильниця імперської ідеології кремля з м. Авдіївки повідомила своїй двоюрідній сестрі через месенджер «Telegram» дані воєнного характеру. Жінка спілкувалась телефоном з родичкою, яка є військовослужбовицею медичного підрозділу зс держави-агресора. Містянка розповіла їй про рух вулицями міста техніки українських оборонців. Зокрема, вона зосередила увагу на переміщенні танкових підрозділів ЗСУ.   
 
 
Після того, як в результаті масованих обстрілів населеного пункту ворог розбомбив і її будинок, жінка переїхала до м. Кривого Рогу. Наразі її за клопотанням прокурорів взято під варту.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео