Донецьк Інформ

Повідомлено про підозру трьом депутатам «народної ради днр», які підтримують збройну агресію рф проти України та працюють на ворога

Повідомлено про підозру трьом депутатам «народної ради днр», які підтримують збройну агресію рф проти України та працюють на ворога
399353 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, троє мешканців м. Донецьк та м. Макіївка добровільно пішли на співпрацю з ворогом. У травні 2023 року вони зареєструвалися кандидатами в депутати до «народної ради днр». 
 
        
 
Після перемоги на «виборах», які на тимчасово окупованих територіях Донеччини проводила рф, чоловіки отримали «депутатські мандати». Двоє з них увійшли до незаконного органу як представники правлячої партії «єдина росія», а ще один – «комуністичної партії» держави-агресора.
 
 
У вересні того ж року підозрювані взяли участь у засіданні «народної ради». На ньому їх обрали головою та заступниками у так звані комітети з фізичної культури, спорту і туризму, житлово-комунального господарства, а також транспорту й зв’язку.
 
Наразі усі вони продовжують підтримувати збройну агресію рф проти України та переховуються від слідства на захопленій окупантами території. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео