Донецьк Інформ

«Вибори-2024»: підозрюються організатори «демократичного волевиявлення» на захопленій частині Донеччини

«Вибори-2024»: підозрюються організатори «демократичного волевиявлення» на захопленій частині Донеччини
229670 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури «політичним діячам» квазіреспубліки заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У період з 10 по 17 березня 2024 року голови «днр», «народної ради» й «центральної виборчої комісії» організували проведення фейкових виборів президента  рф на тимчасово окупованій території Донеччини.
 
«Управлінці» створили 36 «територіальних виборчих комісій» і 626 «дільниць». Окрім цього вони організували штаби, а для успішних «виборів путіна» завезли російських агітаторів й військових. Останні наглядали з автоматичною зброєю за громадянами, нібито задля захисту та попередження можливих «терактів».
 
         
 
Аби збільшити відсоток прибуття виборців керівництво квазіреспубліки «дозволило» здійснити волевиявлення навіть тим, кого не встигли примусово паспортизувати. Громадяни, які вимушено проживають в окупації, не могли проігнорувати голосування, оскільки до цього їх примушували під час поквартирного обходу. Зрештою представники нікчемного уряду відзвітували про явку в 88,25%.
 
Підозрювані виступали в медіа із закликами «обрати» потрібного кандидата, а також наголошували на нібито історичній цінності перших виборів на території «днр» в складі федерації.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Згідно з санкцією статті максимально чоловікам загрожує 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео