Донецьк Інформ

Перед судом постане організована група осіб, яка налагодила збут метадону в прифронтовому місті

Перед судом постане організована група осіб, яка налагодила збут метадону в прифронтовому місті
323411 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох чоловіків, які у складі організованої групи здійснювали незаконне придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому 2023 року 42-річний чоловік організував разом із трьома товаришами наркобізнес на території м. Курахового. Розподіливши між собою обов’язки, один з учасників компанії доставляв метадон з Дніпропетровщини на Донеччину. Ще двоє місцевих займались збутом психотропу в межах населеного пункту. «Товар» вони передавали особисто і виключно перевіреним клієнтам, а «керівник» контролював роботу «партнерів» та ділив з ними незаконно зароблені кошти.
 
    
 
Усього за 9 місяців обвинувачені продали метадону на понад 1 млн грн. Вартість одного пакунка складала 900 грн за 0,25 г. У ході санкціонованих обшуків за місцями проживання «бізнес-партнерів» та в автомобілях вилучено наркотики, мобільні телефони й готівку – 313 тис. грн, 9,6 тис. доларів США та 3 тис. Євро. За клопотанням прокурорів вказані гроші передано в управління АРМА.
 
 
Після затримання чоловікам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Організатор та водій, скориставшись своїм правом, сплатили гроші та вийшли, однак невдовзі перший скоїв нове правопорушення, пов’язане з наркотиками. Його затримали та повернули до слідчого ізолятора, а кошти від сплаченої застави – понад 200 тис. грн направили до державного бюджету. Спільникам загрожує ув’язнення на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео