Донецьк Інформ

СБУ повідомила про підозру колаборанту, який очолив окупаційне «міністерство молодіжної політики днр»

СБУ повідомила про підозру колаборанту, який очолив окупаційне «міністерство молодіжної політики днр»
337566 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ повідомила про підозру колаборанту, який очолив окупаційне «міністерство молодіжної політики днр»

Служба безпеки України продовжує викривати та документувати протиправну діяльність колаборантів керівної ланки незаконних збройних формувань. Так підозру від СБУ отримав «міністр молодіжної політики днр».

Слідство встановило, що зловмисник почав співпрацювати з окупантами у 2018 році. Тоді він увійшов до складу «народної ради днр» та очолив рух «молода республіка». Зловмисник усіляко допомагав загарбникам втягувати молодь з окупованих територій у громадські організації та налаштовувати на лояльність до кремлівського режиму.

За таку діяльність ватажки бойовиків запропонували колаборанту очолити фейкове міністерство «молодіжної політики».

На цій посаді зрадник координує роботу псевдоустанови,  а також створює необхідне підґрунтя для інтеграції української молоді в російський громадський простір. За його вказівкою у навчальних закладах окупованої Донеччини відкриті філії «молодой гвардии единой россии», здійснюється співпраця з російським федеральним агентством у справах молоді. Також на базі окупаційних громадських організацій формується штаб групи швидкого реагування для допомоги російським військам у тилу та проводяться популістські акції на підтримку кремлівського диктатора путіна.      

Колаборант також став пропагандистською медійною фігурою. Він з’являється у друкованх ЗМІ, телебаченні, Інтернет-ресурсах, використовуючи їх для популяризації діяльності органів влади та ватажків терористів.

Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за ч.  5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснюють співробітники ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

 

 

Теги: Російська агресія , колаборанти
Мої відео