Донецьк Інформ

Судитимуть двох колишніх рятувальників, які пішли на співпрацю з ворогом

Судитимуть двох колишніх рятувальників, які пішли на співпрацю з ворогом
422411 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох жителів м. Лиману за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Присягнувши завжди бути відданим народу неухильно дотримуватися законів та Конституції України, у 2013 та 2021 роках двоє чоловіків обійняли посади «старшого пожежного-рятувальника» й «старшого водія-рятувальника» 21-го державного пожежно-рятувального закону ГУ ДСНС у Донецькій області.
 
Тоді ж вони отримали спеціальні звання старшого прапорщика та молодшого сержанта служби цивільного захисту. Однак попри клятву виконувати вимоги статутів і наказів й усіляко сприяти зміцненню авторитету служби, обвинувачені перейшли на бік ворога.
 
У травні 2022 року, залишившись в окупованому росіянами населеному пункті, громадяни долучилися до ворожого воєнізованого формування «мнс днр». Коли у жовтні того ж року українські оборонці звільнили місто, чоловіки втекли та їх оголошено в розшук. Максимальне покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той же термін, з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ТУ ДБР розташоване в м. Краматорську.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео