Донецьк Інформ

Викрито жінку, яка допомагаючи окупантам захопити Донеччину, зливала дані про переміщення ЗСУ та військові шпиталі

Викрито жінку, яка допомагаючи окупантам захопити Донеччину, зливала дані про переміщення ЗСУ та військові шпиталі
399787 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
З квітня 2022 року жінка погодилася на прохання свого сина – представника нзф «днр», надавати розвіддані про Збройні Сили України на території міст Костянтинівки та Дружківки. Протягом року пенсіонерка з активною проросійською позицією самостійно збирала інформацію про пересування й розміщення техніки і особового складу військових.
 
 
Підозрювана оформлювала детальні текстові «звіти», додавала фото й відео з результатами «прильотів» російських засобів ураження по приватних будинках, навчальних і культурних закладах та підприємствах. Прагнучи допомогти армії рф «звільнити» Донеччину, вона повідомила про обстріл стабілізаційного пункту, де рятували наших захисників. Прихильниця радянського минулого у своїх повідомленнях виражала ненависть до нашої нації та, зокрема до українських воїнів і правоохоронців. Крім того, «агентка» передавала дані про:
 
  • розташування командного пункту шифрувального зв’язку;
  • укриття;
  • вуличні патрулі й розпізнавальні знаки наших оборонців;
  • передислокацію бійців бригади спецпризначення «Азов».
 
При цьому громадянка абсолютно усвідомлювала, що надану нею інформацію росіяни використають для вбивства українців та окупації нашого регіону.
 
Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео